veiligheidsnetten

veiligheidsnetten

Wil je je trampoline veiliger maken?

Een veiligheidsnet span je eenvoudig om de trampoline heen en maakt springen een stuk veiliger. Een trampoline met net vangt een eventuele misstap op, waardoor de trampolinegebruiker zich beter kan coördineren. Er zijn zowel veiligheidsnetten die aan de buitenkant bevestigd worden van de rand als aan de binnenkant. Let hierbij wel op dat het veiligheidsnet nog een halve meter mee veert.

De veiligste keuze is om een trampoline met veiligheidsnet aan te schaffen. Ongeacht of u hem gaat inbouwen of opbouwen. Kinderen kunnen van de trampoline af vallen en zich hierdoor lelijk bezeren. Veel springers voelen zich ook veilig door een net en maken hierdoor extra veel gebruik van.

Sinds 2021 is het verplicht om bij een inground een veiligheidsnet te plaatsen wanneer u deze als speeltoestel plaatst. Wanneer u hem als sport toestel plaatst voor kinderen vanaf 14 jaar dan mag hij eventueel nog zonder net geplaatst worden. Houdt u er dan wel rekening mee dat er minimaal 100cm vrije valruimte beschikbaar is rondom de trampoline.

Bij een flatlevel trampoline kunt u er soms voor kiezen om geen veiligheidsnet toe te passen. Dit is nog niet verplicht gesteld. Doordat deze typen laag bij de grond staan, is een eventuele val minder schadelijk voor de springer. Houdt in dit geval wel extra ruimte om de trampoline vrij van minimaal 100cm en een zachte ondergrond rondom de trampoline.