springmatten

springmatten

Wanneer de springmat van je trampoline aan vervanging toe is en deze gaat vervangen, moet je letten op een aantal punten. Zo is de diameter van de trampoline van het springdoek belangrijk en let dan op de diameter van de gehele trampoline, niet op de afmetingen van het springzeil zelf. Daarnaast is het belangrijk dat het aantal veren van je trampoline overeenkomt met het aantal lussen van de nieuwe springmat.

Wanneer moet ik mijn trampoline springmat vervangen?
Het is belangrijk om te weten wanneer je een trampoline springmat nog kunt repareren of deze nu echt toe is aan vervanging. Zo zijn er een aantal factoren waaraan je kan afzien of je springdoek vervangen moet worden. Allereerst, het aantal en de grootte van gaatjes in de mat. Zitten er namelijk meer dan drie gaatje ten grootte van een twee-euro-muntstuk in je mat? Dan kan de mat niet gerepareerd worden en zal deze moeten worden vervangen. De veiligheid van de springer kan bij te veel of te grote gaten niet gewaarborgd worden.

Daarnaast is het verstandig de mat te vervangen zodra deze zijn helder zwarte kleur verliest.  Vaak is dit te herkennen aan een doffere grijzere kleur. Dit is namelijk een indicatie van het bros worden van het Permatron. Vervangen wordt dan geadviseerd.