inground Trampolines

inground Trampolines

Een inground trampoline is speciaal gemaakt om in te graven en heeft kortere poten. Een inground trampoline heeft voor- en nadelen. Zo maakt een ingegraven trampoline deel uit van de tuin en is hij daardoor minder aanwezig. Het kost alleen wel veel werk om een trampoline in te graven. Inground trampolines zijn er in verschillende vormen en maten.

Een inbouw trampoline staat doorgaans ongeveer 20 tot 30 cm boven het maaiveld. Hierdoor kan er goed ontluchting plaatsvinden maar is de kuil vrij gemakkelijk te graven. Deze worden over een kuil heen geplaatst. De kuil is kleiner dan de inbouw trampoline zelf waardoor er relatief weinig gegraven hoeft te worden. Het staat u vrij om te kiezen voor een veiligheidsnet. Houdt u er wel rekening mee dat de vrije ruimte zonder net minimaal 1 meter en met net ca 50cm dient te zijn om ernstige ongelukken te voorkomen.

Een inbouw trampoline zorgt voor hoge veiligheid, mooie strakke plaatsing en optimaal gebruik van het product. Het op- en afstappen is, doordat hij laag is, gemakkelijk en veilig. Hierdoor kunnen de kleinste kinderen er zelfstandig op en af klimmen. De drempel om de inbouw trampoline te gebruiken is extra laag, waardoor deze vaker gebruikt wordt. Wanneer iemand onverhoopt van een inbouw model valt, is dit van een aanzienlijk lagere hoogte dan bij een opbouw model. De kans op letsel wordt hiermee verkleind. een veiligheidsnet is hierdoor niet altijd noodzakelijk. Inbouw trampolines hebben een speciaal afgewerkt randkussen die zo ontworpen is dat er wel lucht doorheen kan maar er geen voorwerpen onder de trampoline terecht kunnen komen.