fitness trampolines

fitness trampolines

Fitness trampolines, ook wel rebounders genoemd, zijn een geweldige manier om thuis te blijven trainen en in vorm te blijven. Ze zijn compact en gemakkelijk op te bergen, dus je hoeft geen ruimte te hebben in een thuisgym of sportschool.

Fitness trampolines zijn ook een low-impact manier om te trainen, wat betekent dat ze gemakkelijker zijn op je gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen op een betonnen pad. Dit maakt ze geschikt voor mensen met artritis of andere gewrichtsproblemen.

Er zijn tal van oefeningen die je op een trampoline kunt doen, van het simpelweg springen om je hartslag op te voeren, tot squats en lunges voor kracht en uithoudingsvermogen. Er zijn zelfs speciale trampolines met beugels of andere accessoires om nog meer variatie aan te brengen in je oefeningen.

Fitness trampolines zijn ook leuk om te gebruiken, wat betekent dat je meer geneigd bent om ze regelmatig te gebruiken en dus ook echt resultaten te behalen. Probeer een paar oefeningen uit en voel hoe leuk het is om op een trampoline te trainen!

Wanneer u een Fitness trampoline zoekt zijn er twee belangrijke verschillen: stalen veren of elastieken. Een stalen veer is wat stijf en strak. Hiermee kunnen goede en snelle fitness oefeningen uitgevoerd worden. Deze hebben een minder prettige sprong door de stijfheid. Elastieken zijn soepeler en daardoor beter voor het lichaam, zeker wanneer er sprake is van blessures. Door de zachtere sprong worden de klappen van het springen beter opgevangen. Hier kan dus lekker en soepel op gesprongen worden maar snelle oefeningen zijn niet echt mogelijk door de soepelheid van de elastieken.

De fitnesstrampoline is een nieuwe hype op het gebied van bewegen en fitness. Het springen en doen van oefeningen op een trampoline zorgt voor een hoge trainingsintensiteit zonder teveel belasting van spieren. Met het gebruik van een fitnesstrampoline tijdens jouw workout kun je verschillende spiergroepen trainen, zoals been, buik - en rugspieren.